آدرس: نیاوران، تقاطع کامرانیه، ساختمان سپـهر، طبـقه چهارم بـانک رفاه، واحد 32

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟ همه چیز درباره آن

قبل از جراحی کاشت ایمپلنت، جراح به‌خوبی شرایط استخوان فک شما را بررسی می‌کند تا مناسب‌ترین ایمپلنت دندان را برای شما انتخاب کند. حال اگر استخوان فک شما به دلایل مختلف تحلیل رفته باشد و نتواند حمایت کافی را برای نگهداری از ایمپلنت فراهم کند، دندانپزشک ممکن است کاشت ایمپلنت مخصوصی به نام ایمپلنت زیگوماتیک را به شما پیشنهاد دهد. ایمپلنت زیگوماتیک یا زیگوما از ایمپلنت‌های معمولی بلندتر است و به‌خوبی در استخوان محکم می‌شود. اگر کنجکاو شدید که بدانید ایمپلنت زیگوماتیک چیست و برای چه افرادی مناسب است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟

ایمپلنت زیگوماتیک، یک ایمپلنت بلند است که در فک بالا کاشته می‌شود و انتهای آن در استخوان گونه قرار می‌گیرد. این ایمپلنت برای افرادی مناسب است که دچار تحلیل شدید استخوان شده‌اند. به کمک این ایمپلنت، پایه ایمپلنت به‌جای استخوان ضعیف و تحلیل رفته در استخوان متراکم‌تر گونه قرار می‌گیرد. سپس یک پروتز یا یک بریج یا پل دندان به آن متصل می‌شود.

استخوان زیگوماتیک چیست؟

استخوان زیگوماتیک یا Zygomatic bone همان استخوان گونه است. این استخوان، یک استخوان چهاروجهی است که برجستگی و بیشتر قوس گونه و همچنین دیواره کناری و لبه کاسه چشم را تشکیل می‌دهد.

تفاوت ایمپلنت معمولی با ایمپلنت زیگوماتیک در چیست؟

ایمپلنت معمولی پایه کوتاه‌تری دارد و در استخوان فک قرار می‌گیرد. درحالی‌که ایمپلنت زیگوماتیک، پایه بسیار بلندتر دارد و در استخوان گونه و فک قرار می‌گیرد. ایمپلنت زیگوماتیک تکیه‌گاه محکم‌تری برای پروتزهای دندانی فراهم می‌کند و پایداری بیشتری نیز دارد. همچنین برخلاف ایمپلنت معمولی، ایمپلنت زیگوماتیک نیازی به پیوند استخوان ندارد.

یکی از تفاوت‌های دیگر این دو نوع ایمپلنت این است که ایمپلنت معمولی هم در استخوان فک بالا و هم در استخوان فک پایین قرار می‌گیرد درحالی‌که ایمپلنت زیگوماتیک تنها در استخوان فک بالا قرار می‌گیرد.

در نهایت لازم به ذکر است که هر یک عدد ایمپلنت زیگوماتیک می‌تواند بین سه تا چهار دندان را جایگزین کند درحالی که یک ایمپلنت معمولی یک یا دو دندان را جایگزین می‌کند.

ایمپلنت زیگوماتیک در کنار ایمپلنت معمولی
ایمپلنت زیگوما یا زیگوماتیک نسبت به ایمپلنت معمولی بلندتر است.

ایمپلنت زیگوماتیک برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که استخوان فک بالای آن‌ها به دلایل مختلف تحلیل رفته است و ضخامت کافی برای قراردادن ایمپلنت معمولی را ندارد.
  • بیمارانی که دچار تحلیل استخوان شده‌اند؛ اما به دلایل مختلف نمی‌توانند صبر کنند تا پیوند استخوان انجام بدهند و سپس برای کاشت ایمپلنت اقدام کنند. زیرا باید بین جراحی پیوند استخوان و جراحی کاشت ایمپلنت 3 تا 9 ماه فاصله باشد.
  • بیمارانی که پیوند استخوان برای آن‌ها موفقیت‌آمیز نبوده است و ضخامت کم یا کیفیت نامناسب استخوان فک باعث شده است که کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت معمولی نباشند.
  • بیمارانی که کاشت ایمپلنت معمولی برای آن‌ها موفقیت‌آمیز نبوده است.

کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندانی زیگوماتیک هستند.

ایمپلنت دندان زیگوماتیک چگونه انجام می شود؟ (نحوه انجام ایمپلنت زیگوماتیک)

مراحل انجام ایمپلنت دندان زیگوماتیک عبارت‌اند از:

  1. مشاوره: اولین گام برای جراحی کاشت ایمپلنت، مشاوره با یک جراح ماهر و باتجربه است. در جلسه مشاوره، پزشک سلامت دهان و دندان بیمار را ارزیابی می‌کند و بهترین ایمپلنت را باتوجه‌به شرایط بیمار به او توصیه می‌کند. اگر بیمار کاندید مناسبی برای ایمپلنت زیگوما باشد، برای انجام این جراحی برنامه‌ریزی می‌شود.
  2. برنامه‌ریزی: در مرحله بعد، از روش‌های مدرن تصویربرداری برای تعیین برنامه درمانی، ابعاد مناسب ایمپلنت و محل مناسب برای قراردادن آن استفاده می‌شود.
  3. بی حس‌کردن محل جراحی: در روز جراحی، قبل از شروع عمل، از بی‌حسی موضعی یا آرام‌بخش IV برای بیمار استفاده می‌شود.
  4. برش لثه و قراردادن ایمپلنت: بعد از بی‌حسی، جراحی برش کوچکی در لثه ایجاد می‌کند و سپس پایه ایمپلنت را در استخوان فک بالا و استخوان زیگوماتیک قرار می‌دهد.
  5. اتصال اباتمنت: بعد از قراردادن پایه ایمپلنت، نوبت آن است که جراح اباتمنت ایمپلنت را به پایه آن متصل کند.
  6. دوران بهبودی: بعد از قراردادن پایه ایمپلنت در استخوان، بیمار باید چند ماه صبر کند تا استخوان بتواند به‌خوبی به این پایه متصل شود.
  7. قراردادن بریج یا دندان‌مصنوعی: بعد از بهبودی کامل و برقراری پیوند بین استخوان و ایمپلنت زیگوماتیک، دندانپزشک دندان ‌مصنوعی یا بریج را روی آن نصب می‌کند.

طول درمان ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟

مدت‌زمان بهبودی بعد از جراحی ایمپلنت زیگوماتیک برای هر بیمار متفاوت است. به‌طورکلی معمولاً یک هفته بعد از جراحی بیماران می‌توانند به فعالیت‌های عادی و روزمره خود برگردند؛ اما بهبودی کامل و پیوندخوردن استخوان با ایمپلنت تا چند ماه طول می‌کشد.

چرا ایمپلنت زیگوما در پشت فک قرار می گیرند؟

اگر تحلیل استخوان فک بیمار خیلی شدید باشد، ایمپلنت زیگوماتیک در پشت فک قرار می‌گیرد و به این طریق به استخوان گونه وصل می‌شود. در اصل این ایمپلنت بدون نیاز به عبورکردن از استخوان تحلیل رفته و ضعیف، پشتیبانی کافی را برای حمایت از ایمپلنت فراهم می‌کند.

آیا می توان ایمپلنت زیگوماتیک را با ایمپلنت دندان طبیعی ترکیب کرد؟

بله. در برخی موارد ممکن است ایمپلنت زیگوماتیک در ترکیب با ایمپلنت دندان معمولی استفاده شود.

قبل و بعد از کاشت ایمپلنت زیگوماتیک
قبل و بعد از کاشت ایمپلنت زیگوماتیک

مزایای ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟

مزایای این ایمپلنت عبارت‌اند از:

  • بدون نیاز به پیوند استخوان: ایمپلنت زیگوماتیک برای افرادی مناسب است که دچار تحلیل شدید استخوان شده‌اند. به‌این‌ترتیب این افراد دیگر نیازی به جراحی پیوند استخوان ندارند.
  • ماندگاری طولانی و موفقیت بالا: در صورت مراقبت صحیح و انجام نکات لازم، ایمپلنت زیگوماتیک می‌تواند سال‌ها ماندگاری داشته باشد و یک راه‌حل طولانی‌مدت برای جایگزین‌کردن دندان ازدست‌رفته فراهم کنند.
  • یک پایه قوی برای جایگزین‌کردن دندان‌های ازدست‌رفته: این ایمپلنت، یک پایه و تکیه‌گاه قوی را فراهم می‌کند تا بریج یا دندان مصنوعی به آن متصل شود و بیمار توانایی جویدن و صحبت‌کردن خود را بازیابی کند.
  • بهبودی سریع: جراحی کاشت این ایمپلنت دوران نقاهت کوتاه‌تری نسبت به جراحی کاشت ایمپلنت معمولی بعد از پیوند استخوان دارد.
  • زیبایی: این ایمپلنت، یک راه‌حل زیبا و طبیعی برای جایگزین‌کردن دندان‌ها است و یک لبخند زیبا را برای بیماران به ارمغان می‌آورد.
  • تعداد دندان‌های جایگزین شده: با ایمپلنت معمولی، تنها 1 یا 2 دندان را می‌توان جایگزین کرد. در حالی که با ایمپلنت زیگوماتیک، می‌توانیم 3 تا 4 دندان از دست رفته را جایگزین کنیم.
  • نصب سریع بریج: ممکن است بریج دندان در همان روز جراحی روی ایمپلنت زیگوماتیک نصب شود.

میزان موفقیت ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟

بر اساس یک مطالعه که در europeanreview.org انجام شده است، ایمپلنت زیگوماتیک بین 96 تا 97 درصد موفقیت آمیز است و یک راه حل مطمئن برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شود.

معایب ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟

هر عمل جراحی‌ای با خطرات خاصی همراه است. جراحی کاشت ایمپلنت دندانی زیگوماتیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. معایب و خطرات احتمالی این جراحی عبارت‌اند از:

  • بروز عفونت
  • آسیب‌دیدن عصب
  • آسیب‌دیدن سینوس
  • شکست ایمپلنت

البته احتمال بروز این خطرات در صورت انجام جراحی توسط یک جراح حاذق و ماهر و با مراقبت‌های لازم، به حداقل می‌رسد.

قیمت ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زیگوماتیک نسبت به ایمپلنت معمولی قیمت بالاتری دارد و هزینه جراحی آن نیز به دلیل حساسیت بیشتر این عمل جراحی، بالاتر است. جراحی قراردادن این ایمپلنت، نیاز به مهارت و دانش زیادی دارد به همین دلیل عموماً توسط دندانپزشکان ماهر و باتجربه انجام می‌شود که خود مستلزم هزینه دستمزد بالاتری است. برند این نوع ایمپلنت و دستمزد جراح عوامل اصلی تعیین‌کننده قیمت کاشت ایمپلنت زیگوماتیک هستند.

ایمپلنت زیگوما
جراحی ایمپلنت زیگوما باید توسط یک دندانپزشک حاذق انجام شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

همان‌طور که در این مقاله بررسی کردیم، ایمپلنت زیگوماتیک نوع خاصی از ایمپلنت است که بیمار را از جراحی پیوند استخوان بی‌نیاز می‌کند. این ایمپلنت درصد موفقیت بالایی دارد و یک راه‌حل مطمئن برای جایگزین‌کردن دندان‌های ازدست‌رفته محسوب می‌شود. بااین‌حال، کاشت ایمپلنت زیگوماتیک به‌دقت و مهارت زیادی نیاز دارد تا موفقیت‌آمیز باشد و به عصب صورت یا سینوس آسیبی نرسد. دکتر حمیدرضا افضلی یکی از دندانپزشکان باتجربه و ماهر تهران هستند که می‌توانید برای کاشت این نوع ایمپلنت، به ایشان مراجعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر حمیدرضا افضلی

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.

حراحی-فک-و-صورت-در-کلینیک-تخصصی

پرسش‌های متداول

در ادامه به رایج‌ترین سوالات از طرف کاربران درباره ایمپلنت زیگوماتیک توجه کنید.

تفاوت ایمپلنت دندان زیگوماتیک با ایمپلنت معمولی چیست؟

هر دو ایمپلنت معمولی و زیگوماتیک برای جایگزین‌کردن دندان‌های ازدست‌رفته استفاده می‌شوند بااین‌حال این دو ایمپلنت از نظر تعداد دندان‌هایی که جایگزین می‌کنند، پیچیدگی عمل جراحی، طول ایمپلنت، محل قرارگیری، ابعاد و نیاز به پیوند استخوان با هم تفاوت دارند. جراحی ایمپلنت زیگوماتیک برای افرادی انجام می‌شود که استخوان فک بالای آن‌ها دچار تحلیل شده است.

طول دوره بهبودی ایمپلنت زیگوماتیک چقدر است؟

ازآنجایی‌که این ایمپلنت نیازی به پیوند استخوان ندارد، طول درمان آن در مقایسه با جراحی پیوند استخوان و سپس جراحی کاشت ایمپلنت کوتاه‌تر است. این دوره ممکن است چند ماه طول بکشد تا استخوان به‌خوبی با ایمپلنت پیوند برقرار کند.

ایمپلنت زیگوماتیک چقدر عمر می کند؟

ایمپلنت‌های دندانی زیگوماتیک از مواد باکیفیتی ساخته می‌شوند و در صور مراقبت صحیح می‌توانند تا پایان عمر ماندگاری داشته باشند. البته نباید فراموش کرد که بهداشت دهان و دندان، سلامت کلی و انجام مراقبت‌های لازم نقش تعیین‌کننده و مهمی در ماندگاری این ایمپلنت‌ها دارد.

چه زمانی باید از روش ایمپلنت زایگوماتیک استفاده کرد؟

ایمپلنت زیگوماتیک زمانی توصیه می‌شود که استخوان فک بالای بیمار ضخامت و تراکم کافی برای کاشت ایمپلنت معمولی نداشته باشد و جراحی پیوند استخوان برای او انجام نشده یا نتیجه‌بخش نبوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.