آدرس: نیاوران، تقاطع کامرانیه، ساختمان سپـهر، طبـقه چهارم بـانک رفاه، واحد 32

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ایمپلنت دندان بدون جراحی

ایمپلنت دندان بدون جراحی یا ایمپلنت بدون بخیه چیست؟

اگر قبلاً داستان‌های ترسناکی درمورد جراحی ایمپلنت با برش‌های وسیع لثه و تعداد زیادی بخیه شنیده‌اید و از ترس آن اقدامی برای جایگزین‌کردن دندان‌های ازدست‌رفته‌تان نمی‌کنید، زمان آن رسیده که تصورات قبلی خود را فراموش کنید و ترس‌های خود را دور بریزید. این روزها تکنولوژی و علم به‌قدری پیشرفت کرده است که کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی هم امکان‌پذیر است. به کمک این روش‌ها ایمپلنت بدون بخیه و بدون خونریزی در استخوان فک کاشته می‌شود و محل قرارگرفتن آن نیز به‌سرعت بهبود می‌یابد. اگر کنجکاو شدید که بدانید انواع ایمپلنت بدون جراحی چیست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

ایمپلنت دندان بدون جراحی یا فلپ لس به مجموعه‌ای از تکنیک‌های کاشت ایمپلنت گفته می‌شود که در آن‌ها برخلاف روش سنتی کاشت ایمپلنت، تنها یک سوراخ کوچک روی لثه ایجاد می‌شود و ایمپلنت بدون برش وسیع لثه و بدون بخیه‌زدن لثه داخل استخوان قرار می‌گیرد. بر اساس کیس ریپورت‌ و مطالعات انجام شده، این روش درصد موفقیت بالا و سرعت بهبودی بیشتری نسبت به روش‌های سنتی جراحی ایمپلنت دارد. چهار تکنیک مختلف برای ایمپلنت دندان بدون جراحی وجود دارد.

 ایمپلنت فوری

در این روش، پایه ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان در استخوان فک قرار داده می‌شود و یک یا چند روز بعد هم یک روکش موقت روی پایه ایمپلنت گذاشته می‌شود. ایمپلنت فوری برای افرادی انجام می‌شود که لثه و استخوان فک آن‌ها ضخامت و تراکم خوبی داشته باشد. در روش ایمپلنت فوری زمان بهبودی و دوران نقاهت نسبت به ایمپلنت معمولی کاهش پیدا می‌کند.

کاشت دندان به روش پانچ

ایمپلنت پانچ یکی از روش‌های جدید و کارآمد کاشت دندان است. به نقل از سایت World Journal of Dentistry در این روش لثه با تیغ شکافته نمی‌شود؛ بلکه با یک پانچ کوچک سوراخ می‌شود. سپس دندانپزشک استخوان محل پانچ شده را با ابزار مخصوص شکل می‌دهد و پایه ایمپلنت را داخل استخوان فک قرار می‌دهد. به‌این‌ترتیب لثه به کمترین مقدار ممکن بریده می‌شود و دیگر نیازی به بخیه ندارد.

ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال روشی است که در آن با استفاده از اسکنرهای سه‌بعدی و تکنولوژی CAD/CAM، یک قالب سه‌بعدی یا سرجیکال گاید (Surgical Guide) ساخته می‌شود که محل دقیق قرارگیری ایمپلنت را مشخص می‌کند. در این روش هنگام قراردادن فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک، این قالب روی لثه بیمار گذاشته می‌شود و بعد از ایجاد یک شکاف خیلی کوچک در لثه، با استفاده از دریل مخصوص، استخوان فک سوراخ شده و آماده می‌شود. سپس پایه ایمپلنت در آن کاشته می‌شود. این روش دقت بالایی دارد.

ایمپلنت دیجتال با سرجیکال گاید
ایمپلنت دیجیتال یکی از روش‌های کاشت ایمپلنت بدون بخیه است.

ایمپلنت لیزری

ایمپلنت لیزری نیز یکی از روش‌های کم تهاجمی کاشت ایمپلنت است. در این روش از لیزر برای بریدن بافت نرم و کم‌کردن خونریزی و تورم استفاده می‌شود. متمرکز بودن نور لیزر باعث می‌شود برش بافت بادقت بالایی انجام شود و رگ‌های خونی محل بریده شده بسته شوند. در نتیجه کاشت ایمپلنت با لیزر معمولاً بدون بخیه انجام می‌شود. در این روش، احتمال بروز عفونت بعد از قراردادن ایمپلنت نیز کمتر می‌شود.

ویژگی‌های ایمپلنت بدون جراحی کدام است؟

در روش سنتی کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک باید لثه را با استفاده از تیغ جراحی ببرد و آن را کنار بزند، سپس با استفاده از دریل مخصوص استخوان را سوراخ کند و پایه ایمپلنت را داخل استخوان فک قرار بدهد. در این روش برشی که روی لثه زده می‌شود بزرگ است و بیمار بعد از جراحی دچار خونریزی و درد شدید می‌شود. به همین دلیل برای مدیریت خونریزی، لثه بخیه زده می‌شود.

امروزه علم از جنبه‌های مختلف باعث پیشرفت علم دندانپزشکی شده است و تکنولوژی‌هایی مثل لیزر، تصویربرداری‌ها و پرینت سه‌بعدی به طور گسترده در دندانپزشکی استفاده می‌شوند. با استفاده از این امکانات، محل دقیق کاشت ایمپلنت قبل از جراحی مشخص می‌شود، سپس با یک برش کوچک روی لثه، دندانپزشک به استخوان فک دسترسی پیدا می‌کند و پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می‌دهد. به‌این‌ترتیب کاشت ایمپلنت بدون بخیه انجام می‌شود و عوارضی مثل خونریزی و تورم بعد از جراحی به حداقل می‌رسد. دوران نقاهت هم بعد از ایمپلنت دندان بدون جراحی بسیار کوتاه‌تر می‌شود.

چرا کلینیک دکتر افضلی را انتخاب کنیم؟

ضمانت محصول و مواد
دارای تجهیزات کامل
داشتن صداقت با بیمار
رضایت بیماران
محیطی شیک و آرام
هزینه منطقی و مناسب

در روش ایمپلنت بدون جراحی چه محدودیت‌هایی وجود دارد؟

ایمپلنت فلپ لس یا بدون جراحی برای همه مناسب نیست. این روش برای افرادی مناسب است لثه آن‌ها سالم است و از ضخامت مناسبی برخوردار است همچنین استخوان فک آن‌ها هم تراکم و ضخامت کافی دارد. زیرا در غیر این صورت، قبل از جراحی ایمپلنت جراحی‌های دیگری مثل سینوس لیفت یا پیوند استخوان باید برای بیمار انجام شود. دید پزشک و دسترسی او به محل جراحی هم در این روش محدود است و برای یک کاشت دندان موفقیت‌آمیز، در این روش دندانپزشک باید مهارت و تجربه زیادی داشته باشد.

مزایای ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

مزایای ایمپلنت بدون بخیه عبارت‌اند از:

  • کوتاه‌بودن دوران درمان و دوران نقاهت
  • کمتر بودن خونریزی، التهاب و تورم نسبت به روش سنتی کاشت ایمپلنت
  • امکان نصب سریع‌تر روکش ایمپلنت روی پایه آن
  • کمتر بودن خطر بروز عفونت
  • حفظ بیشتر بافت لثه و زیباتر بودن نتیجه جراحی
  • کوتاه‌بودن زمان عمل
  • ایمن و کم‌خطر بودن
  • درصد موفقیت بالا
  • حفظ گردش خون و تسریع بهبودی
قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی
قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

معایب ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

یکی از معایب ایمپلنت فلپ لس این است که این روش برای همه مناسب نیست. لازمه موفقیت کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی داشتن استخوان سالم با تراکم زیاد است. اما در این روش‌ها برخلاف روش سنتی، جراح نمی‌تواند استخوان فک را به طور مستقیم ببیند و ارزیابی کند. به همین دلیل احتمال این که ایمپلنت در محل نامناسب یا با زاویه نامناسب در استخوان فک قرار بگیرد، زیاد است؛ بنابراین این کار باید حتماً توسط یک جراح باتجربه و ماهر انجام شود.

همچنین در کاشت ایمپلنت فلپ لس، از تجهیزات پزشکی پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که روی هزینه نهایی کاشت ایمپلنت تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل ایمپلنت بدون بخیه معمولاً گران‌تر از ایمپلنت‌های معمولی است.

عوارض ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

مانند تمامی درمان‌ها و جراحی‌های کم تهاجمی دیگر، ایمپلنت بدون جراحی هم عوارضی دارد که عبارت‌اند از:

  • عفونت لثه
  • آسیب‌دیدن عصب صورت
  • آسیب‌دیدن دندان‌های کناری
  • ایجاد ترک یا شکستگی در استخوان فک

ایمپلنت بدون جراحی برای چه افرادی قابل انجام نیست؟

برای ایمپلنت بدون بخیه دندان شرایط خاصی لازم است.

شرایط مجاز برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی

افرادی استخوان فک آن‌ها ضخامت و تراکم خوبی دارد و به بیماری‌های دهان و دندان مبتلا نیستند معمولاً کاندید مناسبی برای ایمپلنت بدون بخیه هستند. این روش برای افرادی مناسب است که می‌خواهند سریع دندان ازدست‌رفته خود را جایگزین کنند و از جراحی‌های سنگین ایمپلنت دندان می‌ترسند.

شرایط ممنوعه برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی

مهم‌ترین شرط انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی داشتن استخوان سالم و باکیفیت با تراکم بالا است. چنان چه بیمار دچار تحلیل استخوان شده باشد، کاندید مناسبی برای این روش کاشت ایمپلنت نیست. برای این بیماران ابتدا باید جراحی پیوند استخوان یا سینوس لیفت انجام شود. سپس بعد از بهبودی جراحی ایمپلنت انجام شود.

وجود عفونت لثه یا بیماری‌های لثه و ابتلا به بیماری‌های سیستماتیک مثل دیابت هم از دیگر شرایط ممنوعه برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی هستند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

مراحلی که برای کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی باید طی کنید عبارت‌اند از:

مشورت با دندانپزشک متخصص

در گام اول برای کاشت ایمپلنت، بیمار ابتدا باید توسط دندانپزشک متخصص یا جراح معاینه شود. در این مرحله، دندانپزشک ابتدا سلامت دهان و دندان بیمار، شرایط لثه و… را بررسی می‌کند. سپس از بیمار اسکن و تصاویر رادیوگرافی درخواست می‌کند. با معاینه این تصاویر ضخامت و سلامت استخوان فک مشخص می‌شود و بهترین محل برای قراردادن پایه ایمپلنت نیز تعیین می‌شود.

معاینه دندانپزشکی
قبل از کاشت ایمپلنت بیمار باید توسط جراح معاینه شود تا مشخص شود بیمار کاندید مناسبی برای ایپلنت بدون بخیه هست یا خیر.

تهیه مدل از بافت سخت و نرم دهان بیمار

برای درک بهتر وضعیت قرارگیری دندان‌های فرد متقاضی و همچنین برای ساختن روکش ایمپلنت، باید از دهان بیمار قالب‌گیری شود. این قالب‌گیری ممکن است به روش سنتی یا به روش دیجیتال انجام شود.

ایجاد سوراخ در بافت لثه

در این مرحله، با روش‌های مختلف ایمپلنت بدون جراحی مثل لیزر یا پانچ، یک سوراخ کوچک در لثه ایجاد می‌شود که از طریق آن دندانپزشک به استخوان فک دسترسی پیدا می‌کند. سپس با استفاده از دریل مخصوص، استخوان فک به‌اندازه کافی سوراخ می‌شود و پایه ایمپلنت در داخل آن قرار می‌گیرد.

قرار دادن تاج دائمی دندان

بسته به تکنیک جراحی، چند روز بعد از قراردادن پایه ایمپلنت در استخوان فک، یک تاج موقت روی آن قرار داده می‌شود. برای گذاشتن تاج دائمی دندان، باید مدت‌زمان مشخصی از کاشت پایه ایمپلنت بگذرد تا ایمپلنت به‌خوبی با استخوان فک ‌جوش بخورد و در استخوان محکم شود. سپس قالب گیری انجام می‌شود و روکش دائمی برای ایمپلنت ساخته شده و نصب می‌شود.

فرایند انجام ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

ایمپلنت پانچی یکی از جدیدترین روش‌های کاشت ایمپلنت بدون جراحی است.

۱. مراحل ایمپلنت به روش پانچ

مراحل کاشت ایمپلنت به روش پانچ شباهت بسیار زیادی به مراحل کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی دارد. در این روش هم ابتدا بیمار باید توسط جراح معاینه شود و مشخص شود که آیا او کاندید مناسبی برای ایمپلنت پانجی است یا خیر. سپس تصویربرداری‌ها و قالبگیری‌های لازم برای بیمار انجام می‌شود.

تنها تفاوت ایمپلنت پانجی با روش‌های دیگر این است که لثه در این روش با یک ابزار مخصوص پانج می‌شود و دیگر نیازی به بخیه‌زدن ندارد. سپس فیکسچر ایمپلنت (پایه ایمپلنت) داخل استخوان فک قرار داده می‌شود و یک روکش موقت روی آن نصب می‌شود.

بعد از بهبودی کامل و پیوندخوردن پایه ایمپلنت با استخوان که حداقل سه ماه زمان می‌برد، روکش موقت برداشته می‌شود و به‌جای آن یک روکش دائمی روی پایه ایمپلنت نصب می‌شود.

ایمپلنت پانچی
کاشت ایمپلنت به روش پانچ

۲. آیا پس از پانچ ایمپلنت به روکش موقت نیاز است؟

بله. بعد از قراردادن پایه ایمپلنت به روش پانچ، یک روکش موقت روی آن نصب می‌شود تا زمانی که ایمپلنت با استخوان فک پیوند بخورد.

۳. میزان موفقیت ایمپلنت پانچی چقدر است؟

این روش موفقیت بالایی دارد. اگر ایمپلنت پانچی توسط یک جراح ماهر انجام شود، مراقبت‌های لازم بعد از عمل به‌خوبی رعایت شوند، بیمار بهداشت را به‌خوبی رعایت کند و بیماری زمینه‌ای نداشته باشد، این جراحی می‌تواند تا 98 درصد موفقیت آمیز باشد.

شرایط و هزینه ایمپلنت بدون جراحی

هزینه ایمپلنت بدون جراحی بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. تکنیک جراحی، برند ایمپلنت، جنش روکش ایمپلنت، دستگاه‌ها و مواد استفاده شده، تعداد ایمپلنت موردنیاز، میزان مهارت و تجربه دندانپزشک همگی از مواردی هستند که روی قیمت کاشت دندان تأثیر می‌گذارند. هزینه تست‌های تصویربرداری، داروها و مسواک مخصوص ایمپلنت هم جز هزینه‌های جانبی کاشت ایمپلنت هستند.

در نهایت لازم به یادآوری است که اگر استخوان فک بیمار کیفیت و تراکم کافی برای کاشت ایمپلنت نداشته باشد، باید جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان هم برای بیمار انجام شود. این جراحی‌ها هم روند درمان را طولانی‌تر می‌کنند و هم هزینه آن‌ها بر هزینه نهایی تأثیرگذار است.

ایمپلنت دندان بدون جراحی
ایمپلنت دندان بدون جراحی

جمع بندی

در این مقاله بررسی کردیم که ایمپلنت دندان بدون جراحی با چه روش‌هایی انجام می‌شود و چه مراحلی دارد. همان‌طور که گفتیم، در روش‌های کاشت ایمپلنت بدون بخیه، قراردادن پایه ایمپلنت خیلی سریع و با کمترین درد و خونریزی انجام می‌شود. به همین دلیل این روش برای افرادی که از جراحی می‌ترسند مناسب است؛ اما شرط لازم آن داشتن استخوان سالم با تراکم کافی است. در آخر لازم به ذکر است که برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی باید به یک دندانپزشک ماهر و باتجربه مراجعه کنید تا موفقیت‌آمیز بودن این جراحی تضمین شود.

کلینیک دندانپزشکی دکتر حمیدرضا افضلی

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.

حراحی-فک-و-صورت-در-کلینیک-تخصصی

سوالات متداول

در ادامه به مهمترین سوالات در زمینه ایمپلنت بدون جراحی از سوی شما کاربران می پردازیم.

فرق ایمپلنت پانچ با معمولی چیست؟

در روش ایمپلنت پانچ، دندانپزشک یک حفره بسیار کوچک را داخل لثه پانچ می‌کند و از طریق همان حفره، پایه ایمپلنت را در استخوان قرار می‌دهد. اما در روش معمولی کاشت ایمپلنت، دندانپزشک از یک تیغ جراحی برای بریدن لثه استفاده می‌کند و بعد از کاشتن پایه ایمپلنت، لثه را بخیه می‌زند.

جدیدترین روش ایمپلنت یا کاشت دندان چیست؟

ایمپلنت پانچ، ایمپلنت لیزری و ایمپلنت دیجیتال همگی از روش‌های جدید کاشت دندان هستند.

آیا در ایمپلنت به روش پانچ خونریزی ایجاد نمی شود؟

در این روش لثه به طور محدود بریده می‌شود و خونریزی محل جراحی نسبت به دیگر روش‌ها خیلی کمتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره تخصصی فرم زیر را تکمیل نمایید.